روزنامه های امروز سه شنبه ۲۷ تیرماه در حالی چاپ و منتشر شد که پیام دلنشین رهبر انقلاب اسلامی پس از قهرمانی خاص جوانان والیبال ایران در جهان، ضرورت تعیین تکلیف شورای رقابت، موانع پیش روی تصویب طرح برگزاری تجمعات، جزئیات اجرای طرح پلیس برای مقابله با بیحجابی و واکنش ها به بازگشت گشت ارشاد در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.
اقدام فراجا برای تامین امنیت اجتماعی در خیابان این روزها دوباره دچار چند حاشیه شده است و طبق معمول رسانههای اصلاحطلب همصدا با معاندین شدهاند.
روزنامه هممیهن که در طول اغتشاشات پاییزی نقش سکوی شتابدهنده را بازی کرده است در اینباره مینویسد:
اصولاً مناسبات فرهنگی، امری دیرپا و ریشهدار است که بهسختی و با گذشت زمان تغییر میکند و زمانی هم که تغییر کرد، با برخوردهای آمرانه قابل بازگشت نیست. این موضوع در مقوله حجاب، کاملاً قابلمشاهده است. جامعه ایرانی به همان دلیل که در ابتدای قرن بیستم چنان در برابر کشف حجاب آمرانه ایستادگی نشان داد، امروز در برابر ممنوعیتها و محدودیتها مقاومت میکند. در عصر رضاخان، فرهنگ و سبک زندگی بخش بزرگی از جامعه ایران (حتی در پایتخت و شهرهای بزرگ) همچنان سنتی بود و به همین جهت، برابر تغییر و نوسازی آمرانه پهلویستی ایستاد.
در ادامه این گزارش آمده است:
این وضعیت بیشوکم در طول دوران ۵۷ساله خاندان پهلوی تداوم یافت؛ ضمن آنکه حجاب نوعی ابزار ابراز مخالفت با وضع موجود و یا ابراز هویت نیروهای مذهبی نیز محسوب میشد و به همین دلیل نیز، سالهای آخر حکومت محمدرضاپهلوی با رشد حجاب مخصوصاً در میان نیروهای مدرن همچون دانشجویان همراه بود. همچنانکه در دهه اول انقلاب نیز، حجاب (مخصوصاً چادر) علاوه بر وجه مذهبی و اعتقادی، نشانه و نمادی از وفاداری و همراهی اکثریت با گفتمان دهه انقلاب و جنگ نیز محسوب میشد.
روزنامه اصلاحطلب و کم تیراژ همدلی نیز در یک گزارش عجیب درباره طرح ارتقاء امنیت اجتماعی با ادبیاتی عجیب نوشته است:
فعالان زنان بیم آن دارند که دور جدید محدودیت و خشونت علیه زنان با پشتوانه لایحه حجاب و عفاف -که به احتمال زیاد در صحن علنی مجلس جامه قانون نیز بر تن میکند- و همچنین سختگیریهای جدید که همراه با تهدید و خشونت کلامی است، آغاز شود و دور تازهای از خشونتهای خیابانی را پس از اتفاقات سال گذشته بعد از درگذشت مهسا امینی را کلید بزند.
این روزنامه تاکید کرده است:
اکنون که خشونتها به خاطر حجاب به جامعه بازگشته است، بسیاری بر این باورند بازگشت خشونتهای کلامی و فیزیکی به سطح جامعه به بهانه حجاب، میتواند ناآرامیهای پاییز و زمستان سال گذشته را تکرار کند و یک دوقطبی خطرناک دیگری را درباره حجاب در فضای عمومی جامعه شکل دهد و باعث تقابلها و تنشهای زیادی بین مردم شود، آن هم درست در برههای که فضای سیاسی واجتماعی کشور بهشدت متلاطم است و خطر دو شقه شدن جامعه بیش از هر زمان دیگر کشور را تهدید میکند و بیشتر از هر زمان دیگر نیاز به اتحاد و همبستگی بین آحاد جامعه احساس میشود.
در روزهای اخیر رسانههای معاندین به روشهای مختلف سعی کردهاند با ایجاد التهاب روانی فضای احساسی را به سوی اغتشاشات هدایت کنند، پیام روزنامههای اصلاحطلب در این ماجرا مشابه رسانههای فارسی زبان در خارج از کشور است!
عکس/ همزمان با لیدرهای اغتشاشات رسانههای اصلاحطلب نیز به خط شدهاند.
علت مخالفت اصلاح طلبان با اصلاح قانون انتخابات چیست؟
اصلاح طلبان ساختاری در محالف خود عملیاتی شدن اصلاح قانون انتخابات را ضربه ای به برنامه انتخاباتی این جریان در انتخابات مجلس شورای اسلامی ارزیابی می کنند.
روزنامه آرمان امروز دراینباره نوشته است:
قانون جدید انتخابات ابتدا با ۶۰ ماده قانونی توسط کمیسیون داخلی و شوراها تنظیم شده بود که در جنجالیترین ماده که مروبط به «الگوی تناسبی انتخابات» است را بهدلیل اینکه ۵۹ ماده دیگر را فدای یک ماده نکنیم خارج کردهاند. روز گذشته قرار بود این قانون در صحن مجلس به رای گذاشته شود ولی گویا باز هم به نتیجه نرسید.
با این وجود در حدفاصل حدود ۷ ماه مانده تا این انتخاب سرنوشتساز هنوز کسی نمیداند که با کدام قانون باید پای صندوق رای بیاید و آیا در این وضعیت که هنوز قانونی تصویب نشده است چگونه باید ابهامات و البته شیوههای جدید را به «دستاندرکاران انتخابات»، «احزاب» و «شهروندان» آموزش داد؟ با این وجود باید به تحرکات انتخاباتی وزارت کشور دولت سیزدهم، که متولی این رویداد محسوب میشود اشاره کنیم که گویا منتظر تصویب قانون نیستند و فعالیتها و اقدامات آموزشی را در دستور کار قرار داده است.
عباس عبدی نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد به صورت تلویحی بهانههای انتخاباتی را آغاز کرده و مینویسد:
سیاست باید انعطافپذیر باشد و در مسیر خود همواره امکان دوربرگردان را در نظر بگیرد. حتی اگر سیاست اولیه اشتباه نباشد، از آنجا که ممکن است در طول زمان به دلایل پیشگفته دچار تغییر شویم و اصلاح سیاست ضروری شود، پس باید دوربرگردان در دسترس باشد نه آنکه مجبور شویم تا پایان راهی را برویم که هزینهزا است. سیاست معطوف به خیر عمومی است و مستلزم مشارکت جمعی نیز هست. توافق و تفاهم عمومی شرط لازم آن است. سیاست مبتنی بر ریسک بالا به لحاظ اخلاقی موجه نیست. این مساله نه فقط برای حکومتها بلکه برای سیاست احزاب و گروهها نیز باید درنظر گرفته شود. راهی را نباید رفت که دوربرگردان آن غیرممکن و پرهزینه باشد.
بر اساس اخبار بدست آمده اصلاح طلبان رادیکال با اشاره به بندی از اصلاح قانون انتخابات که بر پیش ثبت نام کاندیداها از 16 مردادماه تاکید دارد، تصریح می کنند این بند موجب می شود که اصلاح طلبان مجبور به رونمایی از برخی کاندیداهای خود شده و پیشاپیش نفرات مورد نظر آنان در استان های مختلف آشکار شوند.رادیکال های اصلاح طلب از دیگر سو بر این باورند پیش ثبت نام کاندیداهای مجلس شورای اسلامی موجب می شود که اصلاح طلبان ظرفیت فشار خود به حاکمیت را که بنا بود در نیمه دوم سال در چرخه عملیاتی قرار بگیرد، از دست بدهند.